Buffalo NAS-Central Forums

Welcome to the Linkstation Wiki community
It is currently Sun Nov 19, 2017 4:03 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: CS-WX & LS-WXL firmware
PostPosted: Sun Feb 21, 2016 9:01 pm 
Offline
Total Newbie

Joined: Sun Feb 21, 2016 8:27 pm
Posts: 2
Hello,

Would like to update NAS firmware and hopefully use it as DLNA server.
I got used CS-WX which was bricked but I was able to recover it and now it is running and status page says: Model Name:CS-WX
Firmware Version:1.13 build 2.35

I was able to use ACP-COMMANDER-GUI (at least got some output from simple commands like: ls, uname -a "Linux CS-WX111 2.6.31.8 #3 Mon Feb 6 16:25:15 CST 2012 armv5tel") but I cannot login using ssh (maybe I am doing something wrong)

Now I wonder if it is possible to flash to my CS-WX with newer firmware e.g. LS-WXL?
Also cannot find Openlink firmware downloads just tutorials for making it manually.


Top
   
PostPosted: Sun Feb 21, 2016 9:22 pm 
Offline
Moderator

Joined: Mon Apr 26, 2010 10:24 am
Posts: 2691
try to read your nasfeature

Code:
dumpnf > /mnt/disk1/share/nas_feature

or

Code:
dumpnf > /mnt/array1/share/nas_feature


Can you read the file on your share.

My example to convert a Linkstation into a Terastation:
http://forum.nas-hilfe.de/buffalo-technology-nas-anleitungen/sftp-auf-den-armadas-t2543.html#p19749


Top
   
PostPosted: Wed Mar 02, 2016 8:36 pm 
Offline
Total Newbie

Joined: Sun Feb 21, 2016 8:27 pm
Posts: 2
Thanx for suggestion oxygen8.

Just wanted to report my findings after several almost sleepless nights playing with NAS....
As mentioned before I started with bricked CloudStor, then I replaced HDD and successfully flashed original firmware (CS-WX/1D Series 1.13-2.35). This worked but there was no DLNA feature. :|

Then with different options several times tried to flash Plex-edition (LS-WLX 1.71-3.66 Halloween), first time it looked like success - web interface worked, also ssh, mysql, php was OK, but then I noticed that HDD isnt recognized. After reformatting HDD and reflashing firmware, HDD was recognized.

Then after several days I noticed that after every restart NAS cannot boot - it enters EmergencyMode. Boot was possible only thru TFTP which wasnt option for other family members so I tried to flash just some parts (boot,kernel,initrd) from different firmwares (plex, Shonk,CloudStor) wihout success.

Then I flashed Shonk mod 1.71 from: viewtopic.php?t=23603
- modified Updater's ini files according suggestions from GreyPeter: viewtopic.php?f=77&t=29915&p=170881&hilit=0x00003009#p170881
- started Updater and in Debug dialog checked all checkboxes (Update: boot,kernel,initrd,rootfs; Config: do not check version, rebuild partition table, delete user data partition, force update)

Now I have on my CloudStor working Shonk's firmware mod from LS Series.
I can use SSH, SFTP, SMB and DLNA. Later will decide if I need LAMP web server or some other stuff. :D

Now some outputs.
root@CS-WX333:~# uname -a
Code:
Linux CS-WX333 3.3.4-88f6281 #7 Fri Mar 27 10:50:54 JST 2015 armv5tel unknown

root@CS-WX333:~# cat /proc/cpuinfo
Code:
Processor       : Feroceon 88FR131 rev 1 (v5l)
BogoMIPS        : 597.60
Features        : swp half thumb fastmult edsp
CPU implementer : 0x56
CPU architecture: 5TE
CPU variant     : 0x2
CPU part        : 0x131
CPU revision    : 1
Hardware        : Feroceon-KW
Revision        : 0000
Serial          : 0000000000000000

root@CS-WX333:~# cat /proc/buffalo/firmware
Code:
SERIES=CloudStor
PRODUCTNAME=CS-WX
VERSION=0.16
SUBVERSION=FLASH 0.00
PRODUCTID=0x00003009
BUILDDATE=2015/03/27 10:28:36
BOOTVER=0.21


Top
   
PostPosted: Thu Mar 03, 2016 7:10 am 
Offline
Moderator

Joined: Mon Apr 26, 2010 10:24 am
Posts: 2691
root@DUO:~# cat /proc/buffalo/firmware

Code:
SERIES=LinkStation
PRODUCTNAME=LS-WVL(KOUGYOKU)
VERSION=0.16
SUBVERSION=FLASH 0.00
PRODUCTID=0x00003008
BUILDDATE=2015/03/27 10:28:36
BOOTVER=0.26


With this entries you have a real LS-WVL

dumpnf > /mnt/disk1/share/nas_feature

Code:
PID=0x00003008
NAS_FEATURE_VERSION=0.0.0
SERIES_NAME="LinkStation"
PRODUCT_NAME="LS-WVL(KOUGYOKU)"
SUPPORT_NTFS_WRITE=off
SUPPORT_DIRECT_COPY=on
SUPPORT_RAID=on
SUPPORT_RAID_DEGRADE=off
SUPPORT_FAN=on
SUPPORT_AUTOIP=on
SUPPORT_NEW_DISK_AUTO_REBUILD=off
SUPPORT_2STEP_INSPECTION=off
SUPPORT_RESYNC_DELAY=off
SUPPORT_PRINTER_SERVER=on
SUPPORT_ITUNES_SERVER=on
SUPPORT_DLNA_SERVER=on
SUPPORT_NAS_FIREWALL=off
SUPPORT_IPV6=off
SUPPORT_DHCPS=off
SUPPORT_UPNP=off
SUPPORT_SLIDE_POWER_SWITCH=on
SUPPORT_BITTORRENT=on
SUPPORT_USER_QUOTA=on
SUPPORT_GROUP_QUOTA=on
SUPPORT_ACL=on
SUPPORT_TIME_MACHINE=on
SUPPORT_SLEEP_TIMER=on
SUPPORT_AD_NT_DOMAIN=on
SUPPORT_RAID0=1
SUPPORT_RAID1=1
SUPPORT_RAID5=0
SUPPORT_RAID10=0
SUPPORT_NORAID=0
SUPPORT_RAID_REBUILD=1
SUPPORT_AUTH_EXTERNAL=1
SUPPORT_SAMBA_DFS=0
SUPPORT_LINKDEREC_ANALOG=0
SUPPORT_LINKDEREC_DIGITAL=0
SUPPORT_WEBAXS=1
SUPPORT_UPS_SERIAL=0
SUPPORT_UPS_USB=1
SUPPORT_UPS_RECOVER=0
SUPPORT_SYSLOG_FORWARD=0
SUPPORT_SYSLOG_DOWNLOAD=0
SUPPORT_SHUTDOWN_FROMWEB=0
SUPPORT_REBOOT_FROMWEB=1
SUPPORT_IMHERE=0
SUPPORT_POWER_INTERLOCK=1
SUPPORT_SMTP_AUTH=1
NEED_MICONMON=off
ROOTFS_FS=xfs
USERLAND_FS=xfs
NASFEAT_VM_WRITEBACK=default
NASFEAT_VM_EXPIRE=default
MAX_DISK_NUM=2
MAX_USBDISK_NUM=1
MAX_ARRAY_NUM=1
DEV_BOOT=md0
DEV_ROOTFS1=md1
DEV_SWAP1=md10
SDK_VERSION=2
DEVICE_NETWORK_PRIMARY=eth0
DEVICE_NETWORK_SECONDARY=
DEVICE_HDD1_LINK=disk1_6
DEVICE_HDD2_LINK=disk2_6
DEVICE_HDD3_LINK=disk3_6
DEVICE_HDD4_LINK=disk4_6
DEVICE_HDD1_REAL=sda6
DEVICE_HDD2_REAL=sdb6
DEVICE_HDD3_REAL=sdc6
DEVICE_HDD4_REAL=sdd6
DEVICE_MD1_REAL=md2
DEVICE_MD2_REAL=md3
DEVICE_MD3_REAL=md4
DEVICE_USB1_LINK=usbdisk1_1
DEVICE_USB2_LINK=usbdisk2_1
DEVICE_USB3_LINK=usbdisk1_5
DEVICE_USB4_LINK=usbdisk2_5
MOUNT_GLOBAL=/mnt
MOUNT_HDD1=/mnt/disk1
MOUNT_HDD2=/mnt/disk2
MOUNT_HDD3=/mnt/disk3
MOUNT_HDD4=/mnt/disk4
MOUNT_ARRAY1=/mnt/array1
MOUNT_ARRAY2=/mnt/array2
MOUNT_ARRAY3=/mnt/array3
MOUNT_ARRAY4=/mnt/array4
MOUNT_USB1=/mnt/usbdisk1
MOUNT_USB2=/mnt/usbdisk2
MOUNT_USB3=/mnt/usbdisk3
MOUNT_USB4=/mnt/usbdisk4
DEFAULT_LANG=english
DEFAULT_CODEPAGE=CP437
SUPPORT_INTERNAL_DISK_APPEND=0
STORAGE_TYPE=
BODY_COLOR=
SUPPORT_MICON=0
SUPPORT_LCD=0
PRODUCT_CAPACITY="2.0T"
DEVICE_NETWORK_NUM=1
SUPPORT_USER_QUOTA_SOFT=0
SUPPORT_GROUP_QUOTA_SOFT=0
SUPPORT_NFS=0
SUPPORT_LVM=0
SUPPORT_OFFLINEFILE=0
SUPPORT_HIDDEN_SHARE=0
SUPPORT_HOT_SWAP=0
SUPPORT_LCD_LED=0
SUPPORT_ALERT=0
SUPPORT_PORT_TRUNKING=0
SUPPORT_REPLICATION=0
SUPPORT_USER_GROUP_CSV=0
SUPPORT_SFTP=1
SUPPORT_SERVICE_MAPPING=0
SUPPORT_SSLKEY_IMPORT=0
SUPPORT_SLEEPTIMER_DATE=0
SUPPORT_TERA_SEARCH=0
SUPPORT_SECURE_BOOT=0
SUPPORT_PACKAGE_UPDATE=1
SUPPORT_HDD_SPINDOWN=0
SUPPORT_DISK_ENCRYPT=0
SUPPORT_FTPS=1
SUPPORT_CLEANUP_ALL_TRASHBOX=0
SUPPORT_WAKEUP_BY_REBOOT=1
SUPPORT_DTCP_IP=1
SUPPORT_MYSQL=1
SUPPORT_APACHE=1
SUPPORT_PHP=1
SUPPORT_UPS_STANDBY=1
SUPPORT_HIDDEN_RAID_MENU=0
REGION_CODE=AP
SUPPORT_ISCSI=0
DEFAULT_WORKINGMODE=NAS
DEVICE_RAID10_1_REAL=
INTERNAL_SCSI_TYPE=multi-host
SUPPORT_RAID6=0
SUPPORT_ELIMINATE_ADLIMIT=0
USB_TREE_TYPE=multi-roothub
SUPPORT_WOL=0
WOL_TYPE=genuine
SUPPORT_HARDLINK_BACKUP=0
SUPPORT_SNMP=0
SUPPORT_AV=0
SUPPORT_EYEFI=0
SUPPORT_OL_UPDATE=0


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited