Buffalo NAS-Central Forums

Welcome to the Linkstation Wiki community
It is currently Wed May 23, 2018 3:59 pm

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Feb 23, 2011 9:37 pm 
Offline
Newbie

Joined: Wed Feb 23, 2011 9:27 pm
Posts: 6
This was all working nicely on my network and now seems to have stopped working. From a Windows 7 machine I can use a browser and view the admin screens using the drive's IP address. If I try the same on the Mac using the same IP I cannot see the drive. Backups are now not working for the Mac machines on my network. Any ideas?


Last edited by spooky69 on Thu Feb 24, 2011 9:17 am, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Thu Feb 24, 2011 8:24 am 
Offline
Moderator

Joined: Fri Jun 29, 2007 10:39 am
Posts: 2604
Not, if you do not provide more information. "Not working" is not
helpful.
What IP address and netmask does your Linkstation have?
What IP and netmask for your Win7 PC and your Mac?
How are the items connected (cable, wireless, hub, switch,
router)?
Provide as much information as possible when asking for help.

_________________
Please do not use private mail (PN/M) to ask questions. Use the proper forum instead. (me)

If there is no verified backup of a dataset, the dataset, by definition, is unimportant. (c't 2012)

RAID (no matter which level) never ever substitutes a backup. (me)


Top
   
PostPosted: Thu Feb 24, 2011 9:17 am 
Offline
Newbie

Joined: Wed Feb 23, 2011 9:27 pm
Posts: 6
I don't believe that more information is going to give you any clues - the netmask for all machines is the same and standard - fixed IP address set for each machine - PC and Mac connected wirelessly to a modem/router and the drive connected by ethernet cable to the modem/router. This has been working for nearly a year since I first set it up and it has recently stopped working. The only thing that has happened would be for the Mac OS to have been updated as part of the usual software updated processes. Logged into the drive from the PC and the IP is the same as it has been since I first set it up.

What is odd is that I can navigate to the drive from the PC but not from the Mac. I was hoping someone might have experienced a similar problem and would be able to point to probable causes.


Top
   
PostPosted: Thu Feb 24, 2011 9:34 am 
Offline
Moderator

Joined: Mon Apr 26, 2010 10:24 am
Posts: 2723
AFP or Samba (Cifs)
If you use Samba this is not a Linkstation problem.

Read:

http://discussions.apple.com/message.jspa?messageID=12235213


Last edited by oxygen8 on Thu Feb 24, 2011 11:23 am, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Thu Feb 24, 2011 11:09 am 
Offline
Newbie

Joined: Wed Feb 23, 2011 9:27 pm
Posts: 6
I have tried connecting to the drive by it's name and IP address in Finder using AFP and SMB - it cannot be located and I cannot even get a response if I ping the IP - on the Windows machine I can see the drive, ping it and use it.


Top
   
PostPosted: Thu Feb 24, 2011 11:23 am 
Offline
Moderator

Joined: Mon Apr 26, 2010 10:24 am
Posts: 2723
this is not a Linkstation problem


Top
   
PostPosted: Thu Feb 24, 2011 11:38 am 
Offline
Newbie

Joined: Wed Feb 23, 2011 9:27 pm
Posts: 6
Possibly not, but I thought that someone here might possibly have experienced the same issue. I am at a loss to understand why the linkstation would be visible to a PC but not to a Mac - surely if I can ping a network device from one machine then I should be able to ping it from the other machine, given that all devices are set up in the same way on the network. If an OSX update has caused then problem then I would have expected to find others with the same problem but this does not appear to be the case.


Top
   
PostPosted: Thu Feb 24, 2011 12:25 pm 
Offline
Moderator

Joined: Mon Apr 26, 2010 10:24 am
Posts: 2723
Firewall on MAC?


Top
   
PostPosted: Thu Feb 24, 2011 12:43 pm 
Offline
Newbie

Joined: Wed Feb 23, 2011 9:27 pm
Posts: 6
No - that is turned off.


Top
   
PostPosted: Thu Feb 24, 2011 7:12 pm 
Offline
Moderator

Joined: Mon Apr 26, 2010 10:24 am
Posts: 2723
Can you find other Mashines with Samba on your Mac.


Top
   
PostPosted: Thu Feb 24, 2011 8:45 pm 
Offline
Newbie

Joined: Wed Feb 23, 2011 9:27 pm
Posts: 6
Looked into it a bit more. Turned off the firewall on the modem/router - everything worked - turned the firewall back on and everything carried on working. No changes made to the firewall - just turned it off and on. Strange and none the wiser as to why this problem happened or why this action resolved it - thanks for trying to help though! :up:


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited