Buffalo NAS-Central Forums

Welcome to the Linkstation Wiki community
It is currently Mon Dec 18, 2017 2:25 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 599 posts ]  Go to page Previous 136 37 38 39 40 Next
Author Message
 Post subject: USB and micro_evtd
PostPosted: Sat May 02, 2009 9:41 pm 
Offline
Newbie

Joined: Mon Nov 17, 2008 12:23 am
Posts: 38
Location: Stuttgart, Germany
I've got kernel 2.6.27.4 up and running on a Lenny on my LS Live v3 ("torrent"/LS-CHL). My USB port still doesn't work. According to a discussion in German, this cuold be an issue of power saving. Is micro_evtd also adjusting the power for the USB port? Or is micro-evtd completely unrelated to USB :)


Top
   
 Post subject: Re: micro_evtd
PostPosted: Mon May 04, 2009 7:45 am 
Offline
Newbie

Joined: Fri Mar 21, 2008 3:04 am
Posts: 52
lb_worm, thanks for the great work :up: .

I'm using kernel 2.6.29.1 (EABI without OABI compatibility option) with the rootfs by davy_gravy (lenny-armel, well "squeeze" now actually) on lspro v2. It doesn't use initrd. So I'm wondering whether there's a chance to use the standby feature? If there is, how? Is there a detailed guideline for my situation?

Another long-standing question is: I saw there's built-in support in kernel for the watchdog. Could micro_evtd survive with that enabled? Or have you thought about using the kernel support for the watchdog? 'cause that may have some advantage comparing with a user-space daemon? (I don't know nothing, just wild guess).

Best Regards
hato


Top
   
 Post subject: Re: micro_evtd
PostPosted: Mon May 04, 2009 9:08 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 12, 2005 11:26 am
Posts: 3701
Location: JAPAN
@dsplayer: At present micro_evtd does not control USB power.

@hato: You can run this with the kernel control. You can disable the watchdog control in micro_evtd (see man page) and use it to monitor/control temp, fan and buttons. Also, the standby/WOL is used with the modified initrd at present.

_________________
LS used as PVR and streaming source


Top
   
 Post subject: Re: micro_evtd
PostPosted: Mon May 04, 2009 9:10 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 12, 2005 11:26 am
Posts: 3701
Location: JAPAN
Quote:
Right at the OFF point the "Shutting down for standby" message is printed and the box enters standby mode.


What are the ltimer readings before this message? Can you post?

_________________
LS used as PVR and streaming source


Top
   
 Post subject: Re: micro_evtd
PostPosted: Mon May 04, 2009 11:19 am 
Offline
Regular Member

Joined: Tue Nov 27, 2007 3:19 pm
Posts: 217
Location: Dresden, Germany
lb_worm wrote:
What are the ltimer readings before this message? Can you post?


Well, as "./micro_evtd -c" actually does not reboot the box, I need to run "make install". I will update this posting with the ltimer reading (there will be only one...according to my present findings).

_________________
LS Pro v1:
  • Freelink (Debian etch), kernel: 2.6.16.57-lsp_eabi-dh_v3, gigabit network (9k jumbo frames)
  • running: mt-daapd (aka firefly), smb, amule, vsftpd, mysql, rsnapshot, micro_evtd testing ;)
  • upcoming: ampache (+ coherence), aria2, slimrat, apache, streamripper (record what my soundbridge is playing)...


Top
   
 Post subject: Re: micro_evtd
PostPosted: Wed May 06, 2009 12:08 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 12, 2005 11:26 am
Posts: 3701
Location: JAPAN
One issue I had was that micro_evtd was in two places; /usr/sbin and /usr/local/sbin.

_________________
LS used as PVR and streaming source


Top
   
 Post subject: Re: micro_evtd
PostPosted: Wed May 13, 2009 8:38 am 
Offline
Regular Member

Joined: Tue Nov 27, 2007 3:19 pm
Posts: 217
Location: Dresden, Germany
Ok, I tested/installed the modified version with the lTimer-printf:
There is NO lTimer output when the box enters standby mode!!

lb_worm wrote:
One issue I had was that micro_evtd was in two places; /usr/sbin and /usr/local/sbin.


I have just one micro_evtd; /usr/local/sbin

_________________
LS Pro v1:
  • Freelink (Debian etch), kernel: 2.6.16.57-lsp_eabi-dh_v3, gigabit network (9k jumbo frames)
  • running: mt-daapd (aka firefly), smb, amule, vsftpd, mysql, rsnapshot, micro_evtd testing ;)
  • upcoming: ampache (+ coherence), aria2, slimrat, apache, streamripper (record what my soundbridge is playing)...


Top
   
 Post subject: Re: micro_evtd
PostPosted: Tue May 19, 2009 3:04 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 12, 2005 11:26 am
Posts: 3701
Location: JAPAN
This is strange as this can not happen. I will post some changes for you to see what is causing this on your setup.

_________________
LS used as PVR and streaming source


Top
   
 Post subject: Re: micro_evtd
PostPosted: Mon Jun 01, 2009 12:34 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 12, 2005 11:26 am
Posts: 3701
Location: JAPAN
I will get round to doing this. Busy again. Sorry for the delay.

_________________
LS used as PVR and streaming source


Top
   
 Post subject: Re: micro_evtd
PostPosted: Tue Jun 23, 2009 10:34 pm 
Offline
Regular Member

Joined: Tue Nov 27, 2007 3:19 pm
Posts: 217
Location: Dresden, Germany
Any news?
Also regarding a lenny compliant, WOL featured initrd?

_________________
LS Pro v1:
  • Freelink (Debian etch), kernel: 2.6.16.57-lsp_eabi-dh_v3, gigabit network (9k jumbo frames)
  • running: mt-daapd (aka firefly), smb, amule, vsftpd, mysql, rsnapshot, micro_evtd testing ;)
  • upcoming: ampache (+ coherence), aria2, slimrat, apache, streamripper (record what my soundbridge is playing)...


Top
   
 Post subject: Re: micro_evtd
PostPosted: Wed Jun 24, 2009 12:21 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Jul 12, 2005 11:26 am
Posts: 3701
Location: JAPAN
Yes and yes. I will dig-out and post the bit of test code required to chase this process issue. I will also release a completed INITRD image with the updated/corrected WOL feature; I assume you are still running the test drop without issues?

_________________
LS used as PVR and streaming source


Top
   
 Post subject: Re: micro_evtd
PostPosted: Wed Jun 24, 2009 4:16 pm 
Offline
Regular Member

Joined: Tue Nov 27, 2007 3:19 pm
Posts: 217
Location: Dresden, Germany
lb_worm wrote:
Yes and yes.

Nice! :D
lb_worm wrote:
I assume you are still running the test drop without issues?

Correct, no issues regarding WOL.

_________________
LS Pro v1:
  • Freelink (Debian etch), kernel: 2.6.16.57-lsp_eabi-dh_v3, gigabit network (9k jumbo frames)
  • running: mt-daapd (aka firefly), smb, amule, vsftpd, mysql, rsnapshot, micro_evtd testing ;)
  • upcoming: ampache (+ coherence), aria2, slimrat, apache, streamripper (record what my soundbridge is playing)...


Top
   
 Post subject: Re: micro_evtd
PostPosted: Thu Jul 23, 2009 7:07 pm 
Offline
Newbie

Joined: Wed Sep 19, 2007 8:10 am
Posts: 54
Hi!

just upgraded micro-evtd to the latest svn version, from the version included in the lb_worm lenny image (here: http://downloads.buffalo.nas-central.or ... 20kernels/).

Once the daemon restarted, I started to hear noises (like if it's trying to beep but just can't...) from the LS, each second.

I stopped the daemon and started it manually (micro_evtd -c), and it outputs '0' each second with this noise!
It's disturbing...

Why is this happening? Any solution?


Why I call this a noise instead of a beep? This is my second question. I messed up with the microapl trying to make beeps and since it made weird noises instead of noises, as if the frequency is too low or too high for the buzzer...

Any idea in order to reset this?


Plus, there's not /tmp/my_status but the eventscript instead...


Best regards,
Je


Top
   
 Post subject: Re: micro_evtd
PostPosted: Thu Jul 23, 2009 7:51 pm 
Offline
Newbie

Joined: Wed Sep 19, 2007 8:10 am
Posts: 54
Well, messed again with the microapl and the beeps came back, but then micro_evtd beeps are really disturbing.

Code:
s:/# micro_evtd -c
0
0
0
0
0
0


Top
   
 Post subject: Re: micro_evtd
PostPosted: Fri Jul 24, 2009 11:21 am 
Offline
Newbie

Joined: Wed Sep 19, 2007 8:10 am
Posts: 54
Solved:

- removed all micro_evtd related files (/etc/default/micro_evtd, /etc/micro_evtd/Eventscript, /usr/local/sbin/micro_evtd, /usr/local/sbin/microapl, /etc/init.d/micro_evtd)
- installed micro-evtd with apt-get


Regards,
Je


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 599 posts ]  Go to page Previous 136 37 38 39 40 Next

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited