Buffalo NAS-Central Forums

Welcome to the Linkstation Wiki community
It is currently Thu Apr 24, 2014 11:02 pm

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Apr 21, 2011 8:01 am 
Offline
Total Newbie

Joined: Thu Apr 21, 2011 7:44 am
Posts: 1
I installed Debian Lenny on the LS-CHLv2 with 2TB drive, works fine, using the following instructions:
http://www.onderka.com/inhalt/buffalo-linkstation-live-ls-chl-v1-v2-und-v3/debian-installation-auf-der-linkstation-live/
I set out to get Crashplan running and got some ways using the following instructions for the SheevaPlug:
https://crashplan.zendesk.com/entries/390250-crashplan-on-sheevaplug Note: the instructions are further down in the comment section.

I managed to get the openjdk java to work on the box, installed crashplan and it starts up fine. However, as mentioned in the post above, crashplan is unable to backup because jna is not installed. If I try
apt-get install libjna-java
the package cannot be found.

Anybody has an idea how to install jna on the LS-CHLv2 with Lenny? Having Crashplan on the LS would be a reall blast


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 13, 2011 7:46 pm 
Offline
Newbie

Joined: Fri Jan 29, 2010 3:43 am
Posts: 26
I have an LSPro (v1) and had Lenny on it until very recently (I now have a fresh Squeeze install).

I did try to install CrashPlan and did have JNA installed, but I can't remember where I got JNA for armel Lenny. In any event, I managed to get CrashPlan running with the Zero/Shark JVM, but even though I could browse for files to choose to backup (from another client), it would never actually back anything up. I documented the issue at https://crashplan.zendesk.com/entries/2 ... dexception.

Ultimately I gave up on CrashPlan on that platform, but I am going to try again with Squeeze.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 16, 2011 9:51 pm 
Offline
Newbie

Joined: Fri Jan 29, 2010 3:43 am
Posts: 26
Well I installed CrashPlan on Debian Squeeze on my LSPro V1 and it has successfully backed up some files, so it appears to be working although it is a bit slow and a bit of a memory hog. Let me know if you are interested in how I did it - not much hackery was involved.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jun 26, 2011 12:58 pm 
Offline
Newbie

Joined: Sun Jun 26, 2011 12:54 pm
Posts: 13
Dear Smaccona,

Could you post additional informations about installing crashplan on debian 6? I am planning to get it running on my Linstation mini (debian).

I found a NAS (qnap) tutorial herehttp://www.pchilton.co.uk/2011/01/29/crashplan-online-backup-on-qnap-ts-210-nas/

How does it compare to your experience?
Thank you,

All the best,
Matyas


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jun 27, 2011 2:48 pm 
Offline
Newbie

Joined: Sun Jun 26, 2011 12:54 pm
Posts: 13
in fact, I managed to install and run crashplan 3.0.3 following the informations from the previous link. My setup managed to backup some test files. More testing will follow but it looks working. Here the basic links:

the only real problem (solved by a pach) is the jtux library for ARM.

http://www.pchilton.co.uk/2011/01/29/cr ... s-210-nas/
https://crashplan.zendesk.com/entries/3 ... sheevaplug
http://support.crashplan.com/doku.php/h ... ess_client

All the best,
Mattia


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Aug 01, 2011 10:56 am 
Offline
Total Newbie

Joined: Mon Aug 01, 2011 3:35 am
Posts: 3
i then would consider to move to a debian base....this means that everything needs much more space....it also would need much work, but at least we wouldn`t have to care about updating everything...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Sep 23, 2012 1:44 pm 
Offline
Newbie

Joined: Thu Sep 13, 2012 5:54 pm
Posts: 5
I have successfully installed CrashPlan on a Duo LS-WXL. There is a lot of great information out there, but I did hit a snag I did not find documented for anywhere else.

My situation was CrashPlan would start, run for about 5 minutes, never bind to 4243, and shutdown. Looking at the logs, it didn't crash, rather shutdown gracefully. It was reporting that CPService was already running on 127.0.0.1:4243, but it was not. I did try switching from OpenJDK to Oracle SUN Java Embedded. That did get speed the process up. Instead of taking 5 minutes, it was up and down in under a minute.

I resolved that by changing the IP address in the Service Hosts configuration in the my.service.xml file from 127.0.0.1 to the IP address of the system. Downside, or plus side depending on how you look at it, is that CrashPlan is now accessible over the network. So you can manage it without port forwarding in an ssh tunnel.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 20, 2013 11:58 am 
Offline
Total Newbie

Joined: Wed Mar 20, 2013 11:55 am
Posts: 2
matthewdd wrote:
I have successfully installed CrashPlan on a Duo LS-WXL.

Exactly what I'll be up to as well. Could you post a list of what you did exactly?

Cheers, Lothar


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 27, 2013 8:11 pm 
Offline
Newbie

Joined: Thu Sep 13, 2012 5:54 pm
Posts: 5
lhaeger wrote:
matthewdd wrote:
I have successfully installed CrashPlan on a Duo LS-WXL.

Exactly what I'll be up to as well. Could you post a list of what you did exactly?

Cheers, Lothar


I actually have moved off of the LinkStations and to an HP N40L with Ubuntu server and ZFS.

However, I do have the a list of sites I I bookmarked when I did it, maybe that will help you.

http://vincesoft.blogspot.com/2011/11/how-to-install-crashplan-on-iomega.html
http://www.opticality.com/blog/2011/07/16/installing-crashplan-on-a-pogoplug-pro/
http://joklaps.blogspot.com/2011/06/running-crashplan-on-excito-b3-server.html
http://support.crashplan.com/doku.php/how_to/configure_a_headless_client
http://kennethlarsendk.blogspot.com/2011/03/how-to-using-crashplan-with-synology.html
http://www.jonrogers.co.uk/2012/05/crashplan-on-the-raspberry-pi/
http://www.pchilton.co.uk/2011/01/29/crashplan-online-backup-on-qnap-ts-210-nas/
http://forum.excito.net/viewtopic.php?f=9&t=3739


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 03, 2013 5:58 pm 
Offline
Total Newbie

Joined: Wed Mar 20, 2013 11:55 am
Posts: 2
matthewdd wrote:
However, I do have the a list of sites I I bookmarked when I did it, maybe that will help you.

Great, thanks a lot!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:

Protected by Anti-Spam ACP
Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group