Buffalo NAS-Central Forums
http://forum.buffalo.nas-central.org/

HOWTO: nzbget (very fast Usenet Downloader)
http://forum.buffalo.nas-central.org/viewtopic.php?f=39&t=9206
Page 7 of 7

Author:  kenatonline [ Mon Apr 25, 2011 6:28 am ]
Post subject:  Re: HOWTO: nzbget (very fast Usenet Downloader)

I assume, you logged in as user "admin".
You need to get user "root" either by log in as
"root" or by "su".

Author:  notdave [ Mon Apr 25, 2011 6:44 am ]
Post subject:  Re: HOWTO: nzbget (very fast Usenet Downloader)

kenatonline wrote:
I assume, you logged in as user "admin".
You need to get user "root" either by log in as
"root" or by "su".


Maybe my thought process is all wrong. I am trying to add the folder by simply browsing to the location in windows. Nas navigator -> .optiware -> etc and I get permission error

I tried to change permissions by opening folder properties in windows and changing read/write properties but it doesn't allow that either.

Am I supposed to do it via commands in telnet?

Sorry for the noob questions.

Author:  kenatonline [ Tue Apr 26, 2011 6:09 am ]
Post subject:  Re: HOWTO: nzbget (very fast Usenet Downloader)

While connecting via network, the box internally "assigns" a user
to the connection. This is (nearly) never the root user.
For connections from unix to the box, there are possibilities to
force "root" (keyword: root-squash), but I do not know how to do
this with Windows. Maybe anyone else?

If you are following the guide, telnet is the way to go.

Author:  muppets4 [ Tue Apr 26, 2011 7:30 am ]
Post subject:  Re: HOWTO: nzbget (very fast Usenet Downloader)

You can install midnight commander, by typing ipkg install mc

Mc is a dos gui, to do simple tasks, like setting folderrights.

Author:  jackiass [ Sat Aug 06, 2011 5:08 pm ]
Post subject:  Re: HOWTO: nzbget (very fast Usenet Downloader)

I have it going but the post thing is giving me trouble. It only unrars sometimes.

I the postprocess.conf I have:

# Set the full path to unrar if it is not in your PATH.
UnrarCmd=/opt/bin/unrar

First time I ran an nzb it went all fine - par2 check, unrar and deletion of rars. Next time it gives me:

Post- Process: Unrar not found. Set the path to unrar in script's configuration

It's the same nzb I'm testing. What gives?

Author:  mcwildcard [ Sat Aug 13, 2011 10:47 am ]
Post subject:  Re: HOWTO: nzbget (very fast Usenet Downloader)

bobskins1 wrote:
After adjusting lighttpd.conf as per the instructions and then starting...

root@HS-DHGL090:~# /opt/etc/init.d/S80lighttpd

I get the following issue :

Starting web server: lighttpd

2010-12-07 20:56:10: (plugin.c.131) Cannot load plugin mod_fastcgi more than once, please fix your config (we may not accept such configs in future releases

Are there any suggestions as to sorting this issue ? Thanks in advance

I'm also having this issue, can anyone help?

Author:  kaiser [ Thu Mar 29, 2012 12:37 pm ]
Post subject:  Re: HOWTO: nzbget (very fast Usenet Downloader)

Quick question. Is IPV6 supported on Linkstations?
I would like to use free IPV6 newservers on NZBget. So far only IPV4 servers work.
Code:
root@Nas:~# ping6 -c4 ipv6.google.com
PING ipv6.google.com (2a00:1450:4016:801::1012): 56 data bytes
ping: can't create raw socket: Address family not supported by protocol

Author:  Dekalox [ Tue Apr 15, 2014 6:01 pm ]
Post subject:  Re: HOWTO: nzbget (very fast Usenet Downloader)

Hey guys, thanks in advance for this nice guide and the whole site.
I own a Buffalo Linkstation Duo LS-WXLC81 with 4TB running in RAID 0. Firmware 1.64.
It started promising but now i'm stuck.
When it is time to start lighttpd this error appears:
Code:
root@LS-WXLC81:~# /opt/etc/init.d/S80lighttpd
Starting web server: lighttpd
/opt/sbin/lighttpd: error while loading shared libraries: libssl.so.0.9.7: cannot open shared object file: Error 40

Can you help me with this?

Author:  minimalistical [ Fri Feb 26, 2016 2:16 pm ]
Post subject:  Re: HOWTO: nzbget (very fast Usenet Downloader)

Hey guys,

I've been trying for some time now and have been reading a lot. Still can't seem to figure it out. Might have something to do with newer versions of NZBGET...

Here's my go on it so far:

1. Got bootstrap running:

Code:
wget http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/cs05q3armel/cross/stable/teraprov2-bootstrap_1.2-7_arm.xsh
sh teraprov2-bootstrap_1.2-7_arm.xsh


2: Install lighttpd php and php-fcgi

Code:
ipkg install lighttpd php php-fcgi


3: VI lighttpd like said on the first page

Code:
vi /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf


change

# "mod_fastcgi",

into

"mod_fastcgi",

change

url.access-deny = ( "~", ".inc" )

into

url.access-deny = ( "~", ".inc", ".sqlite" )

3.1: After starting lighttpd it does give an error:

Code:
Starting web server: lighttpd
2006-12-04 11:07:06: (plugin.c.131) Cannot load plugin mod_fastcgi more than once, please fix your config (we may not accept such configs in future releases
2006-12-04 11:07:06: (network.c.379) can't bind to port:  8081 Address already in use


4: Install nzbget

Code:
ipkg install nzbget


4.1: It installs nzbget 12.0-1

5: CHMOD /mnt/array1/opt/share/www to 777

Code:
cd /opt/share/www
CHMOD -R 777 ./


6: Download and place nzbgetweb in the www folder

https://sourceforge.net/projects/nzbget/files/
downloaded the most recent stable one

7: edited nzbget.conf in the /opt/etc/ folder

edited the maindir for nzbget to /mnt/array1/opt/share/nzbget
filled in the usetnet account information
UMask set to 000 instead of 1000
WriteBufferSize=-1 instead of 0

8: configured the settings-template.php file in the nzbgetweb folder
ip set to 0.0.0.0
$ServerConfigFile='/opt/etc/nzbget.conf';
set up the nzb dir

9: openend the nzbgetweb
localip:8081/nzbgetweb/index.php

it does open but than say:
Code:
ERROR: NZBGetWeb could not process response received from NZBGet-Server (although successfully connected).

Possible reasons include:
Wrong port-settings, NZBGetWeb tries to communicate with a different kind of server (a web-server for example, but not nzbget-server). Check option "ServerPort" in config;
Not compatible server version.


10: start the services

Code:
/opt/etc/init.d/S80lighttpd
nzbget -D


11: place a nzb file in the specific NZB folder

This is where I can't find out what's going wrong... I can see that NZBGET is picking up the NZB file... at the location /opt/share/nzbget/ 3 folders are created: inter, queue and tmp. Also a nzbget.lock file is created.

At my extraction location a file is created called nzbget which seems to show a log of some sort. It keeps repeating the following lines:

Code:
Mon Dec  4 12:11:14 2006   DETAIL   Article COMPLETE Media Markt TOP 40 _ 2016 WEEK 08 _ __MP3__/(MP3).par2(01_43) [1/1] @ Eweka (newsreader104.eweka.nl) failed, could not fetch article: Connection closed by remote host
Mon Dec  4 12:11:14 2006   DETAIL   Waiting 10 sec to retry
Mon Dec  4 12:11:15 2006   ERROR   Binding socket failed for 0.0.0.0: ErrNo 98, Address already in use


Anyone got an idea how to fix this?

Author:  oxygen8 [ Sun Feb 28, 2016 9:14 am ]
Post subject:  Re: HOWTO: nzbget (very fast Usenet Downloader)

Quote:
2006-12-04 11:07:06: (network.c.379) can't bind to port: 8081 Address already in use

stop here
search the error

Quote:
3.1: After starting lighttpd it does give an error:


have you killed the running lighttpd before you start a new one

Author:  vurt [ Tue Aug 30, 2016 5:14 am ]
Post subject:  Re: HOWTO: nzbget (very fast Usenet Downloader)

I'd like to attempt installing nzbget on my LS-WVL. But I'm running the Halloween firmware from GaryT.

I'm wondering if there're more updated instructions I can refer to since it's now 2016?

Page 7 of 7 All times are UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/