Buffalo NAS-Central Forums

Welcome to the Linkstation Wiki community
It is currently Mon Nov 20, 2017 3:22 am

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Feb 18, 2012 4:37 pm 
Offline
Total Newbie

Joined: Sat Feb 18, 2012 4:32 pm
Posts: 1
Hi all,



Im new to this board here.

An office that I work for have a TS-1.0TGL/R5 (with 4x500GB WD Caviar Green hard drives, not sure how they are configed) that is in EM mode.



I try to update the firmware (http://109.104.88.61/support/getfile/?T ... PDCFix.zip) with or without the drives without success with msg



The script occurs error: 0x100

Script: md0_format

And then



"Firmware Partition has some errors. Complete format cures the partition, however All data including share folders are deleted. Will you perform complete format?"



I try to plug one blank hard drive, and say yes but still

It says:

Failed format: 0x100

Script: Create raid

Firmware update is canceled

Can I plug the hard drive to my PC, and in someway, see/recover the data (with eg FreeNAS, but preferably some Windows prog, I have Raid Recovery but not sure how to use it)

I tried "DiskInternals Raid Recovery" and "Run UFS Explorer Pro" both failed
Inside "Run UFS Explorer Pro", 4 drives all showed as Unknown partition


Does any of you guy have this problem before and know how to solve it, pls help




Cheers

Q


Top
   
PostPosted: Sat Apr 09, 2016 4:35 am 
Offline
Total Newbie

Joined: Sat Apr 09, 2016 4:30 am
Posts: 2
I am having a similar issue. Heres what I am getting.

1.) I only have two hard drives in it
2.) They are both aftermarket harddrives less than 250 gb in size
3.) the client utility can find the TerraStation and I am able to change the IP address using the Buffalo TS-TGL utility.
4.) When I click on the firmware update button I click;
a.) OK on the firmware update message
b.) Click Ok on the Boot update skipped message
c.) The progress bar fills up, it says to wait while the device reboots, it Beeps once
d.) I hear the Terrastation then beep 5 times twice
e.) I get an error message that says The script occurs error. :0x100 Script : md0_format, I click OK
f.) I get a message saying Firmware partition has some errors... I click Yes.
g.) I then get a Failed Format. : 0x100 Script : create_raid Firmware update is canceled.


Top
   
PostPosted: Sat Apr 09, 2016 9:09 am 
Offline
Moderator

Joined: Mon Apr 26, 2010 10:24 am
Posts: 2691
maybe you need all 4 drives


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited